Frans voor ICT'ers

Actief in de IT-sector en op zoek naar een opleiding Frans? Bij Frans Op Maat bieden wij taaltrainingen aan op basis van jouw noden en sector

Frans voor de IT-sector

Frans in de IT-sector

Als IT-specialist ben je de expert op vlak van technologie. Van het schrijven van programma’s tot het oplossen van complexe problemen. Maar er is nog een andere vaardigheid die steeds belangrijker wordt in de wereld van de technologie: talenkennis. In het bijzonder is kennis van de Franse taal zeer nuttig voor ICT-professionals. Frankrijk is een belangrijke speler in de Europese tech-industrie en veel Franse bedrijven werken samen met internationale partners. Door Frans te spreken, kun je gemakkelijker werken en communiceren met Franstalige collega’s, klanten en systemen. 

Wil jij als professionele ICT’er vol vertrouwen kunnen communiceren met alle belanghebbenden? Onze cursus ‘Frans voor ICT’ers’ is speciaal ontworpen om volledig aan jouw individuele behoeften en specifieke vakterminologie te voldoen. Met deze cursus ben je in staat om op korte termijn het vakjargon te spreken en jezelf zelfverzekerd te presenteren in elke professionele omgeving. 

Ook een opleiding zakelijk Frans op maat?

Onze (online) taallessen van Frans Op Maat leggen de focus op wat jij wilt leren. Contacteer ons en ontdek hoe wij jou van dienst kunnen zijn!

Wat leer je in onze opleiding Frans?

Onze trainingen worden steeds gegeven in functie van jouw noden en behoeften. Zo kunnen we samen jouw Frans op kort termijn snel verbeteren. Tijdens onze Franse lessen belichten we onder andere volgende aspecten:  

Communiceren

Je leert in een sneltempo communiceren in het Frans. Met onze taaltraining leer je presenteren, onderhandelen, financiële cijfers doornemen,..

Vaktaal

Heb je het moeilijk met specifiek vakjargon in de sector? Geen nood! Met onze taaltraining leer je communiceren door gebruik te maken van de specifieke vaktaal en dat op kort termijn!

Franse grammatica

Heel wat IT'ers struikelen nog met de Franse grammatica. Met onze (online) interactieve trainingen leer je makkelijk en snel de grammatica toepassen.

Zakelijke mails

Formeel taalgebruik in Franse mails is van uiterst belang. Met deze training geven we de nodige bouwstenen om je boodschap correct, transparant en overtuigend over te brengen.

Opleiding zakelijk Frans

Waarom Frans Op Maat?

Bij ons kan je Frans leren op jouw manier, waar en wanneer je maar wilt. Op locatie, in je bedrijf of online. Bovendien hoeven Franse lessen niet saai te zijn. Wij doorbreken graag de mythe dat Frans leren lastig, eentonig en moeilijk is. 

Met onze jarenlange ervaring als docenten in het hoger onderwijs kunnen we onze lessen aanpassen aan de noden van verschillende instellingen en bedrijven. Onze trainingen worden enkel door ons twee (in duo) gegeven en zijn niet uitbesteed aan externen. 

Ten slotte gaan we niet uit van een standaard lessenpakket maar wel van wat jij concreet vraagt en nodig hebt!

Ook een opleiding zakelijk Frans op maat?

Onze (online) taallessen van Frans Op Maat leggen de focus op wat jij wilt leren. Contacteer ons en ontdek hoe wij jou van dienst kunnen zijn!

Veelgestelde vragen

Het leren van Frans als IT’er kan werkelijk een enorme waaier van voordelen en kansen met zich meebrengen. Frans is immers een taal van wereldwijde allure die onder andere wordt gebezigd binnen de Verenigde Naties, de Europese Unie en tal van andere internationale instanties.

Bovendien vormt deze taal een cruciale factor binnen de zakenwereld, waarbij er aanzienlijke Franstalige markten bestaan in landen als Frankrijk, België, Zwitserland en Canada. Door Frans te spreken kun je dus zonder enige twijfel beter zakelijke relaties onderhouden en de kans op succes aanzienlijk vergroten in deze belangrijke regio’s.

Maar er is meer! Het vloeiend beheersen van het Frans kan ook helpen bij het samenwerken met Franstalige bedrijven en bij het begrijpen van technische documentatie en informatie die afkomstig is uit Franstalige bronnen. Het leren van Frans is dus zonder twijfel een waardevolle aanvulling op de vaardigheden van IT-professionals.

Aarzel dan ook niet langer en breid je vaardigheden uit door het volgen van een taaltraining Frans bij Frans Op Maat.

Het is moeilijk om een precieze tijd te bepalen voor het leren van Frans als IT’er, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals de intensiteit van de studie, de motivatie van de student en de huidige taalvaardigheid. Als er de nodige motivatie is, kan het aanleren van een taal behoorlijk vlot gaan.

We starten met een intake gesprek en een mondelinge en schriftelijke taaltest. We verzamelen documentatie over je bedrijf en stemmen hier ons materiaal op af. Een cursus op maat dus.

Onze Franse taallessen kan je volgen bij je thuis, online of op locatie. Kortom, je kiest zelf wat jou het best uitkomt!