Frans voor verpleegkundigen

Medische expertise ontmoet taalvaardigheid. Ontdek de kracht van Frans in de Belgische gezondheidszorg met onze op maat gemaakte cursus voor verpleegkundigen.

Frans voor verpleegkundigen

Empatisch Frans

Frans voor zorgprofessionals

In een samenleving die steeds internationaler en multicultureler wordt, is het spreken en begrijpen van meerdere talen onontbeerlijk. In België, waar Frans één van de drie officiële talen is naast Nederlands en Duits, heeft kennis van het Frans een bijzondere betekenis, vooral in sectoren zoals de gezondheidszorg.

Het belang van Frans in de Belgische zorgsector

Binnen de zorgsector zal een goede kennis van Frans de communicatie met zorgvragers en collega’s verbeteren. Verpleegkundigen moeten in staat zijn om de medische geschiedenis, symptomen, behandelingen en instructies van de patiënten goed te begrijpen en duidelijk uit te leggen. Een taalbarrière kan zelfs levensbedreigend zijn… 

Laat taal geen barrière zijn in de zorg. Contacteer ons nu en ontdek hoe wij kunnen helpen!

Empathische communicatie: Meer dan alleen medische terminologie

Waarom Frans leren als verpleegkundige?

De rol van een verpleegkundige is diepgaand en complex. In een land als België wordt deze complexiteit versterkt door de rijke taalkundige diversiteit. Het beheersen van het Frans kan een verpleegkundige voorzien van empathische communicatievaardigheden en een voorsprong geven in een steeds internationaler wordend medisch landschap. Het opent dus de deur naar ongekende professionele kansen in zowel binnen- als buitenland.

Belang van empathie in de zorg

Empathisch kunnen communiceren draagt indirect bij aan een sneller genezingsproces. Voor een verpleegkundige is het niet voldoende om alleen medische termen in het Frans te kennen. Het gaat erom begrijpend en actief te kunnen luisteren en op een genuanceerde manier te communiceren, vooral wanneer patiënten behoefte hebben aan steun en begrip. Met onze cursus Frans op Maat leer je op kort termijn vol zelfvertrouwen communiceren in het Frans.

Meertaligheid in Belgische ziekenhuizen

Het medisch landschap in België heeft door de jaren heen een sterk internationaal karakter gekregen. De tijd dat in Vlaamse ziekenhuizen enkel Nederlandstalig personeel werkte, is al lang verleden tijd. Net daarom zullen meertalige verpleegkundigen beter samenwerken met andere zorgverleners, zoals artsen, apothekers en fysiotherapeuten afkomstig uit een ander land.

Vergroot je carrièrekansen

Wie, als verpleegkundige zijn woordje Frans praat, vergroot zijn professionele kansen en mobiliteit. Verpleegkundigen die Frans spreken hebben meer kans om een baan te vinden in Franstalige regio’s of instellingen, waar er vaak een tekort is aan gekwalificeerd personeel. Ook kunnen ze gemakkelijker werken in andere Franstalige landen, zoals Frankrijk, Zwitserland, Canada en Afrikaanse landen.

Klant aan het woord

Frans Leren voor grenzeloze mogelijkheden

Medisch Frans voor verpleegkundigen
"Hey, ik ben Eline en voor mijn job bij Socfin moet ik regelmatig naar Afrikaanse landen om er mee te werken aan duurzame landbouwprojecten. Mijn Frans was echt niet zo goed en ik voelde dat dit een rem was op mijn samenwerking met mijn Afrikaanse collega’s. 

Ik volg nu wekelijks een opleiding Frans op maat en ik heb écht veel bij geleerd ! Ben zelf verbaasd hoe ik vooruitgegaan ben… Ik krijg zelfs al complimentjes hoe vlot ik kan communiceren in het Frans!"
Eline
Socfin

Waarom kiezen voor Frans Op Maat?

Leren op jouw noden

Zo bereiken we een beter leereffect en kunnen we sneller en accurater inspelen op foutieve zinsconstructies.

Kwaliteitsvol leren

Uiteraard is een one-to-one aanpak ook mogelijk. Alles op maat van onze cursist(en)!

Cursus in duo

We werken al jarenlang samen, zijn perfect op elkaar ingespeeld en hebben elk onze eigen expertise uitgebouwd. Dat maakt ons zo sterk!

"Frans is en blijft een essentiële taal voor verpleegkundigen in België.
Het helpt om beter te communiceren met patiënten en zorgverleners en meer professionele kansen te krijgen in het medisch werkveld."
Opleiding Frans voor verpleegkundigen
Nadine De Donder
Frans Op Maat